Föräldrakurs

Att vara småbarnsförälder är både väldigt roligt, men också en stor utmaning! Ta chansen att gå en kurs där du får tid för undervisning, samtal och

reflektion kring din roll som förälder.

Att vara småbarnsförälder

Att vara småbarnsförälder är en kurs som riktar sig till föräldrar till barn mellan 0-10 år. Kursen är till för alla föräldrar och vårdnadshavare, oavsett om man anser sig ha stor förmåga som förälder eller inte, antingen man väntar sitt första barn eller femte, är ensamstående eller bonusförälder. Att vara förälder är både väldigt roligt, men också en stor utmaning.

Mål

Vi vill alla våra barn det bästa, men vad är bäst? Det finns inga enkla snabbrecept och ingen enkel formel för en god barnupp- fostran. Genom att stanna upp och ta tid för föreläsningar och samtal kring vårt föräldraskap ger vi oss själva chansen att bli lite mer reflekterade över hur vi uppfostrar och bemöter våra barn

Teman som tas upp i kursen

Att lägga en stark grund

Att möta våra barns behov

Att sätta gränser

Att bygga starka relationer

Att ha ett långsiktigt mål

När?

När nästa kurs går av stapeln är i dagsläget inte bestämt. Vill du hålla dig uppdaterad, gör en intresseanmälan till Josefine Savedson, josefine@nimmbuskyrkan.se

Var?

Vi håller till i Nimbuskyrkans ungdomslokaler.

Hur?

Kursen består av fem tillfällen. Varje kurstillfälle är 2,5 timmar inklusive en kvällsfika.

Kvällen inleds med att vi äter en kvällsfika tillsammans. Därefter tar vi del av dagens lektion, detta sker genom att vi ser på en DVD. Efter detta finns tid för samtal och diskussion kring de frågor och funderingar som kommer upp. Man kan delta i kursen ensam eller som par. Kursen bygger på en kristen grund men fungerar självklart också för den som inte har en uttalad tro.

Kursen kommer att hållas av Josefine Savedson, barn- och familjepastor på Nimbuskyrkan samt Ina Lindell, utbildad socionom som arbetar som kurator.

Kostnad

Enda kostnaden för kursen är inköp av kursmaterial 100 kr, samt 30 kr för fika/tillfälle.

Anmälan

Maila till josefine@nimbuskyrkan.se och gör en intresseanmälan redan nu! Definitiv anmälan kan göras när datum för nästa kurs kommit ut.

Josefine Savedson

Barn- & familjepastor