Söndax

Välkommen till SÖNDAX!

Söndax är vårt samlingsnamn för barnens

gudstjänster som firas på söndagar kl 11 i Nimbuskyrkan. Alla barn är välkomna!

Barnens gudstjänster pågår till kl 12:30.

Både stora och små firar gudstjänst i Nimbuskyrkan på söndagar. Alla är välkomna! När du kommer till kyrkan en söndag förmiddag får du anmäla dig i registreringen och du får ett hjärta att sätta på din tröja. Kl. 11 drar gudstjänsten igång och då samlas alla åldrar tillsammans i kyrksalen. Efter ca en kvart är det dags för ”Söndax” och alla barn går tillsammans ut till andra lokaler. Här fortsätter vi att fira gudstjänst i lite olika grupper, beroende på vår ålder.

0-3 år BARNVAKTEN

För de minsta barnen finns det ett lekrum. Hit är du välkommen som förälder tillsammans med ditt barn, här finns inga ledare utan här ansvarar man som förälder. I lekrummet finns det en tv-skärm så du kan följa de vuxnas gudstjänst, om du vill. Det finns även möjlighet att värma barnmat, ta en kopp kaffe och umgås med andra föräldrar.

4-8 år SÖNDAX

Söndax är för barn i åldrarna 4-8 år. Vi börjar med en samling där vi sjunger, får ta del av en bibelberättelse eller en berättelse från någons liv, ber och sedan gör vi olika aktiviteter tillsammans. Vi brukar pyssla, leka, spela innebandy eller göra något annat kul tillsammans.

9-11 år TURBO

När du har börjat i årskurs tre är du välkommen till Turbo. På Turbo har vi alltid en samling där vi får höra en berättelse från Bibeln eller en berättelse från någons liv, vi ber tillsammans och ibland sjunger vi något. Vi brukar också öva oss på att hitta i våra Biblar, så ta med dig din Bibel när du kommer. Har du ingen Bibel så hör av dig till vår barn- och familjepastor, Josefine, så ser hon till att du får en. Efter samlingen har vi olika aktiviteter t.ex. pyssel, spel, lek, tävling och bordpingis.

12-13 år XL

När du börjar i årskurs sex är du välkommen till XL. I XL har vi också en samling där vi pratar om sådant som står i Bibeln och ibland har vi gäster som berättar något från sitt liv. Vi övar en del också på att hitta i våra Biblar. Så ta med dig din Bibel när du kommer. Har du ingen Bibel så hör av dig till vår barn- och familjepastor, Josefine, så ser hon till att du får en. Efter samlingen har vi ofta en tävling eller lek.

Josefine Savedson

Barn & Familjpastor