Stickcafé

Välkommen du som gillar att sticka, virka och fika. Caféet är öppet för alla åldrar. Vi ses i Skäret intill Nimbus café på måndagar 17.30. Har du restgarner? -Ta gärna med dessa eller lämna in. 

Stickcaféet samlar ca 20-25 kvinnor varje måndag under terminstiderna och vi har stickat/virkat ca 2 500 filtar till barn som fryser i världen.

 

Dessutom ett stort antal tröjor, mössor, halsdukar, sockor och vantar, som vi skickat iväg till dels Erikshjälpen via Lennart Sjöholm och dels till Tjernobylbarnens Oas, som driver ett hjälparbete i Gnosjö, för vidare transport till Vitryssland.

Vi pratar och skrattar, har högläsning i en bok och avslutar varje samling med en liten andakt. Kaffe och något gott förstås, med andra ord ett fint och trevligt socialt umgänge.

Vi har 2 fadderbarn, ett i Brasilien och ett i Columbia. Vi har även ett lotteri på gång nästan hela tiden. Vi skänker pengar till lite olika projekt som Skandinaviska Läkarbanken, Barn i Nöd, Love Nepal, Räddningsmissionen i Gbg, Ankarstiftelsen .


Vi talar mycket om mission och har haft besök av Carin och Lennart Sjöholm, som visade bilder och berättade om en resa i Etiopien. Lotta Kilberg fr Hönö gav en hälsning från Tanzania, där hon lämnade ett antal barnfiltar och kläder från oss på ett barnhem. Dick Simonsson visade bilder och berättade om resan till Nepal, där han lämnade över stickade filtar, mössor, sockor mm till de jordbävningsdrabbade.

På vår våravslutning åt vi Nimbus goda smörgås RÄKAN. Höstterminen avslutades högtidligt tillsammans med Busgrupp 11 med sång av Thomas Holgersson. Vi hade också ett lotteri till förmån för Love Nepal. Och så naturligtvis julgröt och skinksmörgås, ris à la Malta , kaffe med " jullöv"

(Barbros favorit). Vi läste julevangeliet o sjöng julsånger.

/Borghild (Bojan) Walfridsson 

Kontaktpersoner

Bojan Walfridsson

Ansvarig stickcafé

borghild.walfridsson@gmail.se

Mobil: 0733-565655

Please reload

Kommande samlingar

Bankgiro   5399-7359

Swish        123 46 52 160

Org.nr       8572019738   

BESÖKS- & POSTADRESS

Nimbuskyrkan | Björnhuvudsvägen 49 | 475 31 Öckerö 

NY-BLÅ-FETLogotype_Nimbus_303U-Liten-20
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle